Ryby a mořské plody

Kapří hranolky v libečkové marinádě se sezamovým semínkem

Kapří hranolky, prosté kostí, jsou prostě rybím hitem.

4 porce

800 g filetu z kapra
1 citron
2 lžíce olivového oleje
4 lžíce sezamových semínek
hrst libečku
2 stroužky česneku
sůl

Z filetu kapra nakrájíme proužky, osolíme, promícháme s citronovou šťávou, olivovým olejem, nasekaným česnekem, libečkem a sezamovým semínkem.

Necháme odležet 15 minut a opékáme na pánvi nebo pečeme v troubě či ve speciální nádobě actifry dozlatova.

Podáváme s křenovou majonézou – majonézu promícháme s čerstvě nastrouhaným křenem a ochutíme střikem bílého vína.

Ohodnoťte tento recept: 

13 hlasů

Další recepty Celý díl