Ryby a mořské plody

Podkovy ze štiky pečené v zelenině

Štika patří mezi dravé ryby, její maso je běloučké, s nízkým obsahem tuku. Proto naši kluci zeleninovou směs maličko omastí vonícím špekem.

6 porcí

6 podkovy ze štiky
100 g špeku
2 malé cukety
2 stonky řapíkatého celeru
1 cibule
2 paličky česneku
400 g malých brambor uvařených ve slupce
4 cl koňaku
2 plechovky drcených rajčat
1 lžíce provensálského koření
mletý pepř
sůl

Cibuli nakrájíme nahrubo, cuketu a řapíkatý celer na větší kousky a špek na kostičky.

V pánvi vypečeme špek a přidáme nakrájenou zeleninu, opečeme, ochutíme provensálským kořením, podlijeme koňakem, vmícháme drcená rajčata a půlky brambor. Krátce podusíme.

Podkovy štiky opepříme a osolíme a vložíme do pekáče, poklademe zeleninovou směsí a vložíme do vyhřáté trouby na 150 °C a pečeme 30 až 40 minut.

Další recepty Celý díl