Sýry

Tvarůžkový tatarák na chlebových toastech

Jak si vyrobit delikatesní pochoutku k lahodnému pivu? Není nic jednoduššího, než nakrájet olomoucké tvarůžky, cibuli a vše ochutit pikantním kořením. Všem se budou po této dobrotě sbíhat sliny.

4−6 porcí

10 olomouckých tvarůžků
1 červená cibule
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce oleje
2 lžíce sekané pažitky
špetka mleté pálivé papriky
mletý pepř
sůl
chléb
1 stroužek česneku

Tvarůžky a cibuli nakrájíme na malé kostičky a dobře promícháme s hořčicí, olejem, pažitkou, dochutíme paprikou, pepřem a solí. Tvarůžkový tatarák mažeme na nasucho opečený chléb potřený česnekem.

Další recepty Celý díl