Moučníky a cukroví
Nepečené Eliščiny muffiny


Na přípravě Eliščiných muffinek mohou asistovat i děcka, která tento dezert přímo zbožňují.
12 ks
1 balíček kakaových věnečků
80 g másla
500 g mascarpone nebo pomazánkového másla nebo ricotty
1 vanilkový pudinkový prášek
100 ml 33% smetany
cukr podle chuti
Ozdoba
kompotované broskve
čokoláda
snítka máty
Věnečky nadrtíme a zpracujeme se změklým máslem v kompaktní těsto.
Těsto vyplníme dna košíčků, dobře umačkáme a vložíme do lednice.
V kastrůlku rozpustíme mascarpone, smetanu smícháme s pudinkovým práškem a ihned vmícháme k mascarpone, osladíme podle chuti a krátce povaříme.
Krémem plníme košíčky a dáme vychladit.
Ohodnoťte tento recept:
54 hlasů