Moučníky a cukroví

Nepečené Eliščiny muffiny

Na přípravě Eliščiných muffinek mohou asistovat i děcka, která tento dezert přímo zbožňují.

12 ks

1 balíček kakaových věnečků
80 g másla
500 g mascarpone nebo pomazánkového másla nebo ricotty
1 vanilkový pudinkový prášek
100 ml 33% smetany
cukr podle chuti

Ozdoba

kompotované broskve
čokoláda
snítka máty

Věnečky nadrtíme a zpracujeme se změklým máslem v kompaktní těsto.

Těsto vyplníme dna košíčků, dobře umačkáme a vložíme do lednice.

V kastrůlku rozpustíme mascarpone, smetanu smícháme s pudinkovým práškem a ihned vmícháme k mascarpone, osladíme podle chuti a krátce povaříme.

Krémem plníme košíčky a dáme vychladit.

Ohodnoťte tento recept: 

54 hlasů

Další recepty Celý díl