Maso

Kartáče

Co jsou to kartáče? Knedlíky z bramborového těsta plněné mletým masem. Podávané s vypečenou slaninou.

4 porce

Masová náplň

500 g mletého masa (vepřové, hovězí, uzený bok)
1 cibule
1 stroužek česneku
kmín
mletý pepř
sůl
1 vejce

Do pánve dáme vypéct nejprve mletý uzený bok, na něm osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a drcený česnek, přidáme kmín, osmahneme, vmícháme mleté vepřové, osmahneme, poté hovězí, opět opečeme, ochutíme pepřem a solí, odstavíme a vmícháme vejce.

Bramborové těsto

700 g brambor vařených ve slupce
300 g syrových brambor
asi 250 g hrubé mouky
1 vejce
sůl

100 g uzené slaniny na podávání

Polovinu syrových brambor nastrouháme najemno a polovinu nahrubo (kvůli chuti a textuře) a vymačkáme z nich vodu.

Vařené brambory nastrouháme najemno.

Nastrouhané brambory smícháme spolu s moukou a vejcem, osolíme a vypracujeme těsto.

Z těsta tvarujeme placičky, plníme je masem, dobře uzavřeme a uvaříme v osolené vodě.

Po vyjmutí je po délce rozkrojíme a podáváme je s vypečenou slaninou.

Ohodnoťte tento recept: 

33 hlasů

Další recepty Celý díl