Kartáče


Co jsou to kartáče? Knedlíky z bramborového těsta plněné mletým masem. Podávané s vypečenou slaninou.
4 porce
Masová náplň
500 g mletého masa (vepřové, hovězí, uzený bok)
1 cibule
1 stroužek česneku
kmín
mletý pepř
sůl
1 vejce
Do pánve dáme vypéct nejprve mletý uzený bok, na něm osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a drcený česnek, přidáme kmín, osmahneme, vmícháme mleté vepřové, osmahneme, poté hovězí, opět opečeme, ochutíme pepřem a solí, odstavíme a vmícháme vejce.
Bramborové těsto
700 g brambor vařených ve slupce
300 g syrových brambor
asi 250 g hrubé mouky
1 vejce
sůl100 g uzené slaniny na podávání
Polovinu syrových brambor nastrouháme najemno a polovinu nahrubo (kvůli chuti a textuře) a vymačkáme z nich vodu.
Vařené brambory nastrouháme najemno.
Nastrouhané brambory smícháme spolu s moukou a vejcem, osolíme a vypracujeme těsto.
Z těsta tvarujeme placičky, plníme je masem, dobře uzavřeme a uvaříme v osolené vodě.
Po vyjmutí je po délce rozkrojíme a podáváme je s vypečenou slaninou.
Ohodnoťte tento recept: