Rychlý thajský salát


Pikantní salát s pečeným rostbífem je vyhledávanou pochoutkou po celém světě.
4 porce
hrst sušených hub shitake
voda na namočení hub
rostlinný olej
4 rajčata
1 salátová okurka
1 římský salát
200 g pečeného rostbífu
2 lžíce sezamových semínek
Houby namočíme nejlépe den předem a poté povaříme, scedíme, necháme zchladnout. Z hub vymačkáme přebytečnou vodu a opečeme je na trošce oleje.
Sezamové semínko opečeme nasucho.
Z rajčat a okurek odstraníme semínka a nakrájíme na tenké plátky.
Římský salát nakrájíme na proužky.
Na talíř poklademe porci římského salátu, maso nakrájené na tenké plátky či proužky, vydatně zakápneme dresinkem (viz níže) a posypeme sezamovým semínkem.
Dresink
6 lžic olivového oleje
1 chilli paprička
1 stroužek česneku
1 lžíce rybí omáčky
2 limetky
1 lžíce třtinového cukru
2 hrsti čerstvého koriandru
Do olivového oleje vmícháme nasekanou chilli papričku, česnek, rybí omáčku, limetkovou šťávu a cukr. Na závěr přidáme nasekaný koriandr.
Ohodnoťte tento recept: