Saláty

Rychlý thajský salát

Pikantní salát s pečeným rostbífem je vyhledávanou pochoutkou po celém světě.

4 porce

hrst sušených hub shitake
voda na namočení hub
rostlinný olej
4 rajčata
1 salátová okurka
1 římský salát
200 g pečeného rostbífu
2 lžíce sezamových semínek

Houby namočíme nejlépe den předem a poté povaříme, scedíme, necháme zchladnout. Z hub vymačkáme přebytečnou vodu a opečeme je na trošce oleje.

Sezamové semínko opečeme nasucho.

Z rajčat a okurek odstraníme semínka a nakrájíme na tenké plátky.

Římský salát nakrájíme na proužky.

Na talíř poklademe porci římského salátu, maso nakrájené na tenké plátky či proužky, vydatně zakápneme dresinkem (viz níže) a posypeme sezamovým semínkem.

Dresink

6 lžic olivového oleje
1 chilli paprička
1 stroužek česneku
1 lžíce rybí omáčky
2 limetky
1 lžíce třtinového cukru
2 hrsti čerstvého koriandru

Do olivového oleje vmícháme nasekanou chilli papričku, česnek, rybí omáčku, limetkovou šťávu a cukr. Na závěr přidáme nasekaný koriandr.

Ohodnoťte tento recept: 

12 hlasů

Další recepty Celý díl