Moučníky a cukroví
Carpaccio z pomeranče


Osvěžující dezert z pomerančů zachutná každému.
Odvar
250 ml vody
2 lžíce cukru
2 ks badyánu
2 ks skořice
2 proužky pomerančové kůry
Všechny ingredience vaříme 3 minuty, poté odstavíme a vychladíme, nejlépe přes noc.
2 větší pomeranče
pomerančová kůra z jednoho pomeranče
mandle
máta
pomerančová zmrzlina
Pomerančovou kůru nakrájíme na tenké proužky a 2 minuty povaříme ve vodě, necháme vychladit.
Mandle v troubě nasucho opečeme po dobu 5 minut, aby byly křupavé.
Z pomerančů okrájíme kůru a pomeranče nakrájíme na tenká kolečka.
Servírujeme plátky pomeranče, které zalijeme odvarem, doplníme mandlemi, svařenými proužky pomerančové kůry, lístky čerstvé máty a pomerančovou zmrzlinou.
Ohodnoťte tento recept:
8 hlasů