Moučníky a cukroví

Carpaccio z pomeranče

Osvěžující dezert z pomerančů zachutná každému.

Odvar

250 ml vody
2 lžíce cukru
2 ks badyánu
2 ks skořice
2 proužky pomerančové kůry

Všechny ingredience vaříme 3 minuty, poté odstavíme a vychladíme, nejlépe přes noc.

2 větší pomeranče
pomerančová kůra z jednoho pomeranče
mandle
máta
pomerančová zmrzlina

Pomerančovou kůru nakrájíme na tenké proužky a 2 minuty povaříme ve vodě, necháme vychladit.

Mandle v troubě nasucho opečeme po dobu 5 minut, aby byly křupavé.

Z pomerančů okrájíme kůru a pomeranče nakrájíme na tenká kolečka.

Servírujeme plátky pomeranče, které zalijeme odvarem, doplníme mandlemi, svařenými proužky pomerančové kůry, lístky čerstvé máty a pomerančovou zmrzlinou.

Ohodnoťte tento recept: 

8 hlasů

Další recepty Celý díl