Divoké vepřové pečené na zelenině s bylinkami


Lahodná krmě připravená v jedné nádobě, v níž mají chutě a vůně masa, zeleniny a bylinek šanci prostoupit jedna do druhé.
1 pórek
2 rajčata
2 mrkve
1 cibule
600 g brambor
1 kg masa z divokého prasátka
Omáčka
100 ml olivového oleje
4 snítky tymiánu
4 stroužky česneku
1 lžíce paprikové pasty
2 lžíce medu
2 bobkové listy
300 ml bílého vína
Do pečicí nádoby vložíme nahrubo nakrájenou zeleninu a navrch na větší kostky nakrájené maso. Menší brambory (nebo větší pokrájené) i se slupkou vmáčkneme mezi maso.
Všechny ingredience na omáčku rozmixujeme a nalijeme na maso, osolíme, opepříme, navrch rozložíme pár snítek tymiánu a pečeme 2 hodiny při 180−200 °C, či při nižší teplotě déle (např. 150 °C 3 hodiny), až je maso měkké.
Ohodnoťte tento recept: