Peruánské „arroz chaufa“ s kuřecím masem

Tento pokrm je ukázkou fúze čínské a peruánské kuchyně – rýže s kuřecím masem a zeleninou je velmi dobře ochucená omáčkami.
4 kuřecí prsíčka
1 lžíce nasekaného česneku
1 lžíce nasekaného zázvoru
olej
1 jarní cibulka
½ zelené papriky
½ červené papriky400 g rýže parboiled
voda a olej na uvaření rýže
sůl3 lžíce sójové omáčky light
2 lžíce ústřicové omáčky
střik tmavé sójové omáčky
Omeleta
2 vejce
špetka soli
slunečnicový olejkoriandr a chilli paprička na ozdobu
Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kostky, smícháme s česnekem, zázvorem a necháme odležet.
Cibulku nakrájíme na kolečka, obě papriky na kostičky.
Rýži uvaříme podle návodu, do vody přidáme trochu oleje a soli.
Vejce vyšleháme se solí a na troše olivového oleje upečeme omeletu. Necháme zchladnout a nakrájíme na kostičky.
Kuře opečeme na oleji, přidáme cibulku a papriky, opečeme, vmícháme uvařenou rýži, lehkou sójovou, ústřicovou a tmavou sójovou omáčku, dobře promícháme osmahneme. Na závěr vmícháme nakrájenou vaječnou omeletu.
Na talíř servírujeme kopeček rýže (misku či naběračku vypláchneme vodou, naplníme rýžovou směsí, umáčkneme a vyklopíme na talíř), zdobíme koriandrem a plátky chilli papričky.
Ohodnoťte tento recept: