Ryby a mořské plody

Ceviche z tresky s ředkvičkovým salátem, zázvorovým dipem a brioškou

Moderní předkrm, svěží, nápaditý a neotřelý. Treska se za vás „uvaří“ sama v citrusové marinádě.

4 porce

400 g filetu z tresky bez kůže
2 citrony
2 menší pomeranče
sůl

ředkvičkový salát

2 ředkvičky
40 g crème fraîche
pažitka

zázvorový dip

½ lžičky nastrouhaného zázvoru
80 g crème fraîche
sůl

na podávání

fermentované (kvašené) ředkvičky
brioška opečená na másle
salát frisé
jedlé sezónní květy

Filet tresky (zbavený pupeční části) nakrájíme na kostky o velikosti 1 x 1 cm, vložíme do misky, zalijeme citrusovou šťávou, trochu osolíme, zlehka promícháme a necháme marinovat v lednici minimálně 24 hodin.

Na servírování si připravíme ředkvičkový salát a zázvorový dip:

Ředkvičky nakrájíme na malé kostičky a smícháme se smetanou a nadrobno nakrájenou pažitkou. Zázvor nastrouháme, smícháme se smetanou, trochu osolíme.

Podávání:

Briošku nakrájíme na kostky a opečeme na másle dokřupava. Na talíř servírujeme lžíci ředkvičkového salátu, kostky ryby, fermentované ředkvičky, briošku, lístky frisé salátu a pár lžiček zázvorového dipu, dozdobíme sezónními kvítky.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl