Ceviche z tresky s ředkvičkovým salátem, zázvorovým dipem a brioškou


Moderní předkrm, svěží, nápaditý a neotřelý. Treska se za vás „uvaří“ sama v citrusové marinádě.
4 porce
400 g filetu z tresky bez kůže
2 citrony
2 menší pomeranče
sůl
ředkvičkový salát
2 ředkvičky
40 g crème fraîche
pažitka
zázvorový dip
½ lžičky nastrouhaného zázvoru
80 g crème fraîche
sůl
na podávání
fermentované (kvašené) ředkvičky
brioška opečená na másle
salát frisé
jedlé sezónní květy
Filet tresky (zbavený pupeční části) nakrájíme na kostky o velikosti 1 x 1 cm, vložíme do misky, zalijeme citrusovou šťávou, trochu osolíme, zlehka promícháme a necháme marinovat v lednici minimálně 24 hodin.
Na servírování si připravíme ředkvičkový salát a zázvorový dip:
Ředkvičky nakrájíme na malé kostičky a smícháme se smetanou a nadrobno nakrájenou pažitkou. Zázvor nastrouháme, smícháme se smetanou, trochu osolíme.
Podávání:
Briošku nakrájíme na kostky a opečeme na másle dokřupava. Na talíř servírujeme lžíci ředkvičkového salátu, kostky ryby, fermentované ředkvičky, briošku, lístky frisé salátu a pár lžiček zázvorového dipu, dozdobíme sezónními kvítky.
Ohodnoťte tento recept: