Cherry rajčata pečená v alobalu s libečkovým pestem, parmskou šunkou a mozzarelou


Tradiční italskou specialitu Caprese představí Ondřej v jiné variaci.
4 porce
libečkové pesto
800 g cherry rajčátek na stopce
8 lžic panenského olivového oleje
mletý pepř
mořská sůl
4 lžíce cukru
hrst libečku
50 ml panenského olivového oleje
hrst slunečnicových semínek
2 stroužky česneku
mletý pepř
sůl
12 kuliček mini mozzarelly
8 plátků parmské šunky
Na plát alobalu poklademe cherry rajčátka, osolíme, opepříme, posypeme cukrem, zakápneme olejem a zabalíme. Vložíme na rozpálený gril a pečeme asi 10 minut.
Ve hmoždíři nebo mixeru rozdrtíme v oleji slunečnicová semínka, libeček a česnek, osolíme a opepříme.
Na talíř servírujeme porce grilovaných cherry rajčátek, kuličky mozzarelly, zakápneme pestem a poklademe plátky šunky.
Ohodnoťte tento recept: