Zeleninová jídla

Karotkový krém se zázvorem, quinoou a koriandrem

Snadná, vydatná a lahodná – takto lze třemi slovy vyjádřit popis polévky Ladislava Douši.

olivový olej
máslo
1 menší pórek
3 šalotky
1 větší brambora
6 karotek
1 lžíce strouhaného zázvoru
zeleninový vývar
smetana
sůl
quinoa
čerstvý koriandr

Zeleninu nakrájíme nahrubo.

V hrnci rozehřejeme olej a trochu másla, opečeme zeleninu, přidáme zázvor, osmahneme, zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme doměkka. Polévku rozmixujeme, osolíme, zjemníme smetanou a kouskem másla.

Polévku servírujeme s vařenou quinoou a čerstvým koriandrem.

Ohodnoťte tento recept: 

17 hlasů

Další recepty Celý díl