Tvarohové knedlíčky s pošírovanou hruškou v červeném víně a jablíčkové pyré


V Česku oblíbené knedlíčky přijdou vždy k chuti, tyto jsou navíc pojaté studenty z Horažďovic moderně, s důvtipem a estetikou.
4 porce
knedlíčky
185 g měkkého tučného tvarohu
2 žloutky
75 g hrubé mouky
20 g strouhanky
citronová kůra
1 vanilkový cukrna obalení
100 g přepuštěného másla
strouhaný perník
opražená strouhanka s cukrem
Z ingrediencí určených na knedlíčky vytvoříme hladké těsto, které necháme 15 minut odležet. Tvarujeme malé knedlíčky velikosti vlašského oříšku, vaříme v lehce osolené vodě. Po uvaření scedíme a vložíme do přepuštěného másla. Část knedlíčků obalujeme ve strouhaném perníku a část v opražené strouhance smíchané s cukrem. Podáváme s pošírovanou hruškou, jablkovým pyré a vinnou redukcí.
vinná redukce
200 ml červeného vína
1 ks skořice
1 ks badyánu
4 hřebíčky1 hruška
Hrušku nakrájíme podélně na tenké plátky a vložíme do kastrůlku s vínem a kořením. Povaříme, jakmile je hruška měkká na skus, vyjmeme ji a víno zredukujeme na medovou konzistenci.
jablkové pyré
1 jablko
2 lžíce přepuštěného másla
snítka meduňky
Z jablka oloupeme slupku, odstraníme jádřinec, nakrájíme na kostičky, které podusíme na másle, poté rozmixujeme s pár lístečky meduňky.
Ohodnoťte tento recept: