Maso

Telecí tatarák s muškátovou majonézou

Tatarák, jak ho ještě neznáte!

4−6 porcí

600 g mleté telecí kýty
1 ks mozzarelly (nejlépe buvolí)
1 šalotka
4 lístky řapíkatého celeru
1 snítka estragonu
1 limetka
růžový pepř
olivový olej

lístky červené řepy, výhonky hrášku

Telecí maso smícháme s mozzarellou a šalotkou nakrájenou na drobné kostičky, nasekanými lístky celeru a estragonu, limetkovou kůrou a šťávou, drceným pepřem a solí. V lednici necháme odležet a podáváme s muškátovou majonézou, pečivem, zdobíme např. lístky červené řepy a výhonky hrášku.

Muškátová majonéza

2 žloutky
muškátový oříšek
50 ml bílého vína (Muškát moravský)
150 ml olivového oleje (lepší s jemnou netravnatou chutí)
sůl

lístky červené řepy, výhonky hrášku

Do mixeru vložíme žloutky, nastrouháme muškátový oříšek, vlijeme víno, mixujeme a postupně přiléváme olej a šleháme do majonézové konzistence.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl