Telecí tatarák s muškátovou majonézou


Tatarák, jak ho ještě neznáte!
4−6 porcí
600 g mleté telecí kýty
1 ks mozzarelly (nejlépe buvolí)
1 šalotka
4 lístky řapíkatého celeru
1 snítka estragonu
1 limetka
růžový pepř
olivový olejlístky červené řepy, výhonky hrášku
Telecí maso smícháme s mozzarellou a šalotkou nakrájenou na drobné kostičky, nasekanými lístky celeru a estragonu, limetkovou kůrou a šťávou, drceným pepřem a solí. V lednici necháme odležet a podáváme s muškátovou majonézou, pečivem, zdobíme např. lístky červené řepy a výhonky hrášku.
Muškátová majonéza
2 žloutky
muškátový oříšek
50 ml bílého vína (Muškát moravský)
150 ml olivového oleje (lepší s jemnou netravnatou chutí)
sůllístky červené řepy, výhonky hrášku
Do mixeru vložíme žloutky, nastrouháme muškátový oříšek, vlijeme víno, mixujeme a postupně přiléváme olej a šleháme do majonézové konzistence.
Ohodnoťte tento recept: