Miryho chlebový řízek

Další "vychytávka" tentokrát od kamaráda Filipa a Ondry, kuchaře Mirka Kotašky. Líbí se mi, že kluci se profesně pohybují ve "vyšší gastronomii", nicméně mají rádi i ty úplně nejobyčejnější jídla, jako knedlíky s vajíčkem a řízek s bramborovou kaší. Dalším příkladem jsou chlebový řízek a chlebáky. Chlebový řízek má větší říz díky slanině a cibuli, chlebáky může s chutí konzumovat i vegetarián a ještě si pochutná.
4 porce
4 silné plátky staršího chleba
120 g dlouhých jemně krájených plátků slaniny
1 cibule
3 vejce
100 g hladké mouky
100 g strouhanky
sůl
olej na smažení
1. Starší chleba nakrájíme na silnější plátky, ty pak na špalíčky nebo hranolky, které obalíme do plátků slaniny.
2. Cibuli nakrájíme na klínky a vsuneme ji pod slaninu.
3. Řízek osolíme, opepříme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Ve vejcích a strouhance obalíme alespoň dvakrát.
4. Takto obalené řízečky smažíme z obou stran dozlatova.
Ohodnoťte tento recept: