Ryby a mořské plody

Grilovaní pstruzi plnění houbami

Delikátní pstruzi jsou též ideální krmí pro společnost u ohýnku. Pokud jsou zdroje čerstvých hub již pasé, použijte stále dostupné žampióny nebo houby sušené (na toto množství asi 50 g) a do základu nádivky můžete přimíchat i vajíčko.

4 porce

4 pstruzi
4 plátky slaniny
400 g čerstvých hub
1 velká cibule
200 g másla
libeček
petrželka kudrnka
olej
kmín
sladká mletá paprika
sůl
pepř

1. Cibuli, česnek a houby nakrájíme na větší plátky.

2. Cibuli s česnekem opečeme na másle, přihodíme houby, orestujeme a přidáme nasekané bylinky – libeček a petrželku. Okořeníme pepřem, drceným kmínem, špetkou mleté papriky, osolíme, dobře promícháme a necháme zchladnout.

3. Pstruhy osolíme, do břišní dutiny vkládáme plátek slaniny a houbovou nádivku. Z vrchu ještě opepříme, okmínujeme a pečeme z obou stran nad žhavými uhlíky asi 20 minut.

Ohodnoťte tento recept: 

9 hlasů

Další recepty Celý díl