Grilovaní pstruzi plnění houbami
Delikátní pstruzi jsou též ideální krmí pro společnost u ohýnku. Pokud jsou zdroje čerstvých hub již pasé, použijte stále dostupné žampióny nebo houby sušené (na toto množství asi 50 g) a do základu nádivky můžete přimíchat i vajíčko.
4 porce
4 pstruzi
4 plátky slaniny
400 g čerstvých hub
1 velká cibule
200 g másla
libeček
petrželka kudrnka
olej
kmín
sladká mletá paprika
sůl
pepř
1. Cibuli, česnek a houby nakrájíme na větší plátky.
2. Cibuli s česnekem opečeme na másle, přihodíme houby, orestujeme a přidáme nasekané bylinky – libeček a petrželku. Okořeníme pepřem, drceným kmínem, špetkou mleté papriky, osolíme, dobře promícháme a necháme zchladnout.
3. Pstruhy osolíme, do břišní dutiny vkládáme plátek slaniny a houbovou nádivku. Z vrchu ještě opepříme, okmínujeme a pečeme z obou stran nad žhavými uhlíky asi 20 minut.
Ohodnoťte tento recept: