Moučníky a cukroví
Karamelizovaná řepa s krémem z mascarpone


Červená řepa nasladko – příjemně lahodné překvapení! Nebojte se experimentovat – Ondrovi se to povedlo bez výhrad.
4 porce
2 menší vařené červené řepy
50 g cukru
2 snítky máty
1 lžička skořice
4 cl tuzemského rumu
Krém
300 g mascarpone
1 vanilkový lusk
50 g medu
4 cl koňaku
Řepu nakrájíme na malé kostičky. V pánvi rozpustíme cukr na karamel, přidáme kostičky řepy, nasekanou mátu, skořici, zalijeme rumem, chvilku podusíme a odstavíme. Necháme vychladit.
Mascarpone rozmícháme s obsahem vanilkového lusku, medem a koňakem. Do sklenic střídavě vrstvíme řepu a mascarpone.
Ohodnoťte tento recept:
28 hlasů