Maso

Kotlíkový jelení guláš

Ideální pokrm na chalupy a chaty, kde jste po celém dni nádherně znaveni buď prací či aktivním odpočinkem a potřebujete "dobít energii", anebo když pozvete sousedy a s praskajícím ohníčkem, soudkem piva nebo láhví vínka užíváte večera. Vůně divokého masa a zeleniny má v sobě ohromnou sílu. Guláš si uvařte den předem, ať se pěkně odleží.

6-8 porcí

1200 g jeleního nebo srnčího masa – krk, bok nebo hrudí
1000 g cibule
500 g vepřového sádla
2 mrkve
1/2 celeru
2 kořenové petržele
4 rajčata
2 papriky
sklenička sterilovaného leča
500 g brambor (z toho 3 syrové na zahuštění)
sušené nebo čerstvé houby
300 ml červeného vína
mletá paprika
kmín
česnek
majoránka
větvičky z jedličky
sůl
pepř

1. Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na klínky, česnek na plátky, kořenovou zeleninu na menší kostky, rajčata a cibuli na plátky.

2. Na rozpáleném sádle opečeme cibuli s česnekem, kořenovou zeleninou a drceným kmínem dozlatova, přidáme maso, zarestujeme, okořeníme mletou paprikou, podlijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme téměř doměkka.

3. Přidáme na kostičky krájené brambory, rajské, papriku a lečo, podlijeme vínem a vaříme spolu s bylinkami (libečkem, petrželkou, majoránkou), větvičkou z jedličky a nastrouhanými brambory doměkka.

Ohodnoťte tento recept: 

115 hlasů

Další recepty Celý díl