Moučníky a cukroví

Key Lime Pie z Floridy

Nestárnoucí dezert, který potěší každého milovníka sladkostí.

300 g grahamových nebo ovesných sušenek
150 g másla
1 plechovka sladkého kondenzovaného mléka (cca 400 g)
4 žloutky
4 limetky
špetka soli
1 šlehačka na ozdobeni

Sušenky nahrubo nadrtíme a propracujeme s máslem změklým při pokojové teplotě (podle chuti můžeme dosladit třtinovým cukrem, 1−2 lžíce).

Těstem vyložíme formu a ve vyhřáté troubě na 150 °C předpečeme 10 minut a necháme zchladnout.

Žloutky šleháme po dobu 1 minuty, poté za stálého šlehání vešleháme kondenzované mléko, až se objem zvětší a krém zhoustne a zbělá. Při vyšších otáčkách to trvá asi 3−4 minuty. Vešleháme ještě limetovou šťávu a kůru, přidáme špetku soli a nalijeme na korpus. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C 10−12 minut. Necháme zchladnout. Podáváme se šlehačkou.

Další recepty Celý díl