Maso
Rib eye z bizona


Famózní podívaná, kterou byste vy, co tak dosud neučinili, měli přetvořit ve famózní chuťový zážitek.
1−2 porce
1 ks vysokého roštěnce s kostí, asi 750 g
olivový olej
sůl
Porci masa vložíme do pekáče, zakápneme olejem a necháme odležet při pokojové teplotě ½−1 hodinu.
Na grilovací pávi opečeme maso z každé strany 2 minuty, poté dopečeme v rozehřáté troubě na 170 °C 10−15 minut. Podáváme s pepřovou omáčkou.
Pepřová omáčka
1 lžíce zeleného pepře s nálevem
2 cl koňaku
250 ml smetany
sůl
Na pánvičce prohřejeme pepř i s nálevem, zakápneme koňakem, můžeme oflambovat, zalijeme smetanou, dochutíme solí a zredukujeme.
Ohodnoťte tento recept:
2 hlasů