Maso

Rib eye z bizona

Famózní podívaná, kterou byste vy, co tak dosud neučinili, měli přetvořit ve famózní chuťový zážitek.

1−2 porce

1 ks vysokého roštěnce s kostí, asi 750 g
olivový olej
sůl

Porci masa vložíme do pekáče, zakápneme olejem a necháme odležet při pokojové teplotě ½−1 hodinu.

Na grilovací pávi opečeme maso z každé strany 2 minuty, poté dopečeme v rozehřáté troubě na 170 °C 10−15 minut. Podáváme s pepřovou omáčkou.

Pepřová omáčka

1 lžíce zeleného pepře s nálevem
2 cl koňaku
250 ml smetany
sůl

Na pánvičce prohřejeme pepř i s nálevem, zakápneme koňakem, můžeme oflambovat, zalijeme smetanou, dochutíme solí a zredukujeme.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl