Maso

Marinovaná bizoní žebra

Pro milovníky obírání masa z kostí nabízíme žebra, nejprve jeden den marinovaná, poté pozvolna 5−6 hodin pečená při teplotě 130 °C.

700 g bizoních žeber
2 l vody
250 ml 8 % octa
250 ml červeného vína
1 lžíce cukru
mletý pepř
sůl

Žebra vložíme do pekáče a zalijeme marinádou, kterou jsme si připravili z vody, octa, červeného vína, cukru, pepře a soli. Vložíme do lednice a marinujeme 24 hodin.

Žebra z marinády vyjmeme, necháme okapat a zabalíme do pečicího papíru a poté do alobalu, dobře utáhneme a pečeme ve vyhřáté troubě na 130 °C 5−6 minut.

Upečená žebra vyjmeme z obalu, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme s kyselými okurkami, beraními rohy a chlebem.

Ohodnoťte tento recept: 

16 hlasů

Další recepty Celý díl