Carpaccio z bizona


Bizoní maso patří mezi nejluxusnější pochoutky. Tenké průhledné plátky syrového masa s vašimi chuťovými buňkami udělají divy.
svíčková z bizona
panenský olivový olej
čerstvě mletý pepř
mořská sůl
limetka
jalapeño (čti chalapeňo) paprička
Ze svíčkové odřízneme kraje – tzv. špičku a palec. Středový váleček zabalíme do potravinářské folie nebo mikrotenového sáčku, dobře vytvarujeme a utáhneme.
Vložíme na 1−3 hodiny do mrazáku.
Na nářezovém stroji nakrájíme tenké plátky masa, vyskládáme na talíř, zakápneme olejem, opepříme, osolíme, přidáme měsíček limetky a jalapeño papričku.
Jak na carpaccio po domácku?
Tenké plátky masa rozprostřeme na talíř a přes potravinářskou folii ho zlehka paličkou rozklepeme, dále postupujeme dle popisu viz výše.
Ohodnoťte tento recept: