Luštěniny a obiloviny

Krupicové noky s uzeným masem a zelím na pivu

Toto jídlo je netradiční novinkou s tradičními českými surovinami. Luxusní pokrm za pár korun!

8 porcí

50 g másla
1 cibule
snítka petrželky
200 g uzeného masa z vepřových žebírek
400 ml mléka
300 g hrubé krupice
6 vajec
muškátový květ
sůl

Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku dosklovata, přidáme nasekanou petrželku a nakrájené uzené maso. Zamícháme a odstavíme.

Do studeného mléka vmícháme krupici, zavaříme, když se těsto začne „odpalovat“ od stěn hrnce, vmícháme masovou směs, ochutíme muškátovým květem, solí, necháme zchladnout a vmícháme vejce. Ze studeného těsta tvoříme pomocí dvou lžic, které namáčíme v teplé vodě, noky. Vkládáme je do mírně vroucí osolené vody, vaříme 3−5 minut. Scedíme a vložíme do pánve s rozehřátým sádlem.

Zelí

1,2 kg bílého zelí
1 velká cibule
80 g sádla
300 ml světlého 10°piva
2 lžičky drceného kmínu
sůl

Zelí nakrájíme na nudličky a cibuli na půlkolečka. Cibuli opečeme na sádle dozlatova, vmícháme zelí a opékáme asi 5 minut, podlijeme pivem, ochutíme kmínem, solí a dusíme doměkka.

Ohodnoťte tento recept: 

53 hlasů

Další recepty Celý díl