Maso
Chuťovky z pečeného bůčku s nakládanými cibulkami


Tip pro milovníky vepřového masa je tady!
500 g vepřového bůčku bez kosti
2 stroužky česneku
1 cibule
celý kmín
10° světlé pivo
4 bobkové listy
8 kuliček nového koření
sůl
nakládané cibulky
chléb
Kůži bůčku nakrojíme do mřížky.
Česnek nasekáme a utřeme se solí a vetřeme jej do bůčku, vložíme do pekáče a zasypeme na kostičky nakrájenou cibulí, celým kmínem, podlijeme pivem, přidáme koření. Vložíme do vyhřáté trouby na 155 °C a pečeme 1 hodinu, během pečení přeléváme a podle potřeby doléváme pivo. Pečený bůček necháme vychladit.
Z bůčku krájíme tenké plátky, ze kterých vytvoříme rolky. Každou rolku doplníme nakládanou cibulkou a pomocí párátka spojíme. Podáváme s chlebem.
Ohodnoťte tento recept:
24 hlasů