Tatarák z lososa s avokádem a lososovým kaviárem


Oblíbený tatarák z lososa může mít mnoho podob, tento je decentně ochucený zázvorem a pikantní „sweet and chilli sauce“.
6−8 porcí
400 g břišní části filetu z lososa
1 šalotka
1 citron
1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru
1 lžička „sweet and chilli sauce“
sůl
2 avokáda
citronová šťávana podávání:
listový salát
olivový olej
lososový kaviár
1 bagetka
Losos a šalotku nakrájíme na drobné kostičky. Citronovou kůru a zázvor nastrouháme, vše smícháme spolu s citronovou šťávou, sweet and chilli sauce, trochu osolíme.
Oloupané avokádo nakrájíme na kostičky, zakápneme citronovou šťávou.
Servírujeme porci lososového tataráku, kopeček avokáda, kousek listového salátu, zakápneme olejem a doplníme kuličkami lososového kaviáru. Podáváme s bagetkou.
Ohodnoťte tento recept: