Kachní prsíčka s marmeládou z červené řepy a sušených švestek


Delikatesa zajímavého složení – šťavnaté kachní maso se skvěle snoubí s nevšední, výtečnou marmeládou.
4−6 porcí
2 kachní prsa s kůží
drcený římský kmín
sůl
Kůži nařízneme do mřížky, okořeníme drceným římským kmínem. Takto připravené maso opečeme na pánvi rozehřáté nad středním plamenem nejprve kůží dolů, po cca 3 minutách otočíme a stejně dlouho pečeme i z druhé strany. Kachní prsa vložíme do vyhřáté trouby na 100−120 °C a pečeme ještě 10 minut.
Po upečení maso osolíme a necháme zchladnout. Krájíme našikmo na tenké plátky.
marmeláda
8 lžic krupicového cukru
200 g vařené červené řepy
200 g sušených švestek
250 ml červeného vína
hvězdička badyánu
mletá skořice
drcený kardamomcelozrnný chléb
směs klíčků
V kastrolu nebo vyšší pánvi rozpustíme cukr na světlý karamel, vložíme nekrájené švestky a červenou řepu, podlijeme vínem, přidáme koření – badyán vcelku (ke konci vyjmeme), skořici a kardamom a podusíme. Jakmile je vše měkké, rozmixujeme a dáme vychladit.
Celozrnný chléb nakrájíme na tenké plátky a nasucho opečeme dokřupava.
Servírujeme plátky masa s marmeládou, doplníme o chlebové plátky, dozdobíme klíčky.
Ohodnoťte tento recept: