Vánoční šneci


Exkluzívní vánoční pochoutkou jsou v některých rodinách či restauracích šneci.
4 porce
30 g másla
2 šalotky
snítka tymiánu
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
4 kuličky celého pepře
300 ml bílého vína
100 g vyloupaných, očištěných a předvařených hlemýžďů zahradních
sůl
2 tucty ulit
V kastrůlku rozpustíme máslo, opečeme šalotku dosklovata, přidáme snítku tymiánu, koření a bílé víno, vložíme hlemýždě, osolíme a pozvolna vaříme doměkka a scedíme.
Telecí fáš
200 g mleté telecí kýty
mletý pepř
sůl
Mleté maso opepříme, osolíme a dobře promícháme.
Bylinkové máslo
100 g másla
1 snítka plocholisté petrželky
1 snítka tymiánu
½ lžíce kapary
2 stroužky česneku
1 šalotka
1 chilli paprička
2 lžíce strouhanky
Máslo utřeme s nadrobno nasekanými ingrediencemi, na závěr vmícháme strouhanku.
Do ulity vmáčkneme lžičku telecí fáše, maso z hlemýždě, zatřeme bylinkovým máslem.
Ulity vyskládáme do pekáče nebo speciálních zapékacích misek na šneky a gratinujeme (zapékám shora) ve vyhřáté troubě na 250 °C asi 10−15 minut.
Ohodnoťte tento recept: