Kapr v aspiku
Česká klasika, na kterou se pozapomíná, přitom tolik chutná.
1 filet z kapra
Rybí várka
voda
ocet
¼ celeru
1 petržel
1 mrkev
1 cibule
celý pepř
nové koření
bobkový list
sůl
Na ozdobu a kompletaci
2 natvrdo uvařená vejce
majonéza
kyselá okurka
petrželka kudrnka
čerstvá červená paprika
aspik
citron
Do pekáče, kastrolu či vyšší pánve vlijeme vodu, kterou ochutíme trochou octa, solí, přidáme nakrájenou zeleninu a koření. Necháme zavařit, vložíme porce kapra kůží dolů, zakryjeme a utěsníme pečicím papírem a táhneme 5−8 minut.
Porce kapra opatrně vyjmeme a poskládáme rovnoměrně a patřičně od sebe do vyšší mísy či pekáče. Skládáme kůží vzhůru, zdobíme kytičkou majonézy na hřbetní část, kouskem kyselé okurky, červenou paprikou, petrželkou a plátkem vajíčka.
Lžící postupně a pomalu zaléváme aspikem, nejprve abychom zafixovali všechny ingredience, necháme ztuhnout a poté ještě dvakrát či třikrát pokračujeme, dokud není kapr celý zalitý.
Ohodnoťte tento recept: