Červené kuře


Tato kuřecí pochoutka je oblíbená v rodině paní Helenky Bocheňské. Až si červené kuře připravíte doma, uvidíte, že se i ve vaší kuchyni stane vyhledávaným pokrmem. Proč si to myslíme? Jednoduše pro to, že výsledek je výborný a celá kuchyňská ceremonie trvá minimum času a také se ušpiní minimum nádobí.
4 porce
1 hrnek cibule
125 g másla
2 kulaté feferonky
1 hrnek rajského protlaku
1 hrnek drcených rajčat
4 kuřecí stehna1 hrnek vody
sůl
Cibuli nakrájím na drobné kostičky.
Do pekáče vložíme máslo, cibuli, nakrájené feferonky, rajský protlak, drcená rajčata. Do tohoto základu vyskládáme osolená kuřecí stehna, i základ můžeme přisolit. Kuře pečeme zakryté při 200 °C 30−45 minut, ke konci pečení můžeme odklopit.
Podáváme s rýží.
Velice dobře chutná rýže pečená s cibulkou a kmínem či římským kmínem.
Rýže
1 hrnek rýže (nejlépe Basmati)
1 ½ hrnku vody
trochu oleje
1 malá cibule
lžička kmínu
sůl
Rýží propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat.
V kastrolu rozpálíme olej, opečeme nadrobno nakrájenou cibuli dosklovata, přidáme rýži a kmín a opečeme. Zalijeme vodou, zaklopíme, přivedeme k varu, přendáme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme 20−25 minut.
Ohodnoťte tento recept: