Moučníky a cukroví

Hrušky dušené ve víně s vanilkovou polévkou a cukrářským piškotem

Lehký, rychlý a chutný dezert s vůní koření, které v chladných dnech zahřeje.

4 porce

4 hrušky
bílé víno Gewürztraminer
badyán
hřebíček
mandle
rozinky

Hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, odstraníme jádřinec.

Do kastrolu vlijeme víno, přidáme, hrušky, badyán, hřebíček, mandle a rozinky. Krátce, mírným varem povaříme.

Vanilková polévka

400 ml 33% smetany
1 lžička vanilkového pudinku
1 vanilkový lusk

cukrářské piškoty

Do studené smetany vmícháme vanilkový prášek, obsah vanilkového lusku a povaříme 2 minuty.

Do talíře vložíme 2 cukrářské piškoty, zakápneme je svařeným vínem, přidáme hrušky, mandle a rozinky. Na závěr zalijeme vanilkovou polévkou.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl