Moučníky a cukroví
Hrušky dušené ve víně s vanilkovou polévkou a cukrářským piškotem


Lehký, rychlý a chutný dezert s vůní koření, které v chladných dnech zahřeje.
4 porce
4 hrušky
bílé víno Gewürztraminer
badyán
hřebíček
mandle
rozinky
Hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, odstraníme jádřinec.
Do kastrolu vlijeme víno, přidáme, hrušky, badyán, hřebíček, mandle a rozinky. Krátce, mírným varem povaříme.
Vanilková polévka
400 ml 33% smetany
1 lžička vanilkového pudinku
1 vanilkový luskcukrářské piškoty
Do studené smetany vmícháme vanilkový prášek, obsah vanilkového lusku a povaříme 2 minuty.
Do talíře vložíme 2 cukrářské piškoty, zakápneme je svařeným vínem, přidáme hrušky, mandle a rozinky. Na závěr zalijeme vanilkovou polévkou.
Ohodnoťte tento recept:
5 hlasů