Krůtí maso s ořechovou omáčkou a špagetovou dýní


Pokrm jemné chuti a neznáme nikoho, komu by nechutnal. Nutričně je velmi přínosný, přitom velmi snadný na přípravu.
4 porce
1 špagetová dýně (asi 1,5 kg)
sušený tymián
olivový olej
sůl
máslo na opečení
Omytou dýni podélně rozpůlíme, pokapeme olejem, osolíme, posypeme tymiánem, zabalíme do pečicího papíru a ve vyhřáté troubě na 180 °C pečeme asi 45 minut.
Vyjmeme, vidličkou narušíme dužinu a vyškrabujeme špagety, které těsně před podáváním opečeme na másle. Část dužiny – té měkčí u slupky, ponecháme do základu k masové omáčce.
Maso s omáčkou
olivový olej
600 g krůtího prsa
1 červená cibule
1 stroužek česneku
100 g vlašských ořechů
4 lžíce dužiny z pečené dýně
bílé víno
muškátový květ
sůl
čerstvý koriandr
Na olivovém oleji opečeme na plátky či nudličky nakrájené krůtí maso, přidáme nakrájenou cibuli a česnek, opečeme, vmícháme ořechy a dužinu z dýně, opečeme, podlijeme vínem, ochutíme muškátovým květem, solí, chvilku podusíme, na závěr vmícháme nasekaný čerstvý koriandr. Na talíř vytvoříme lůžko ze špagetové dýně a přelijeme masovou směsí.
Ohodnoťte tento recept: