Moučníky a cukroví
Ořechovo-meruňkové koláčky


Nepečené cukroví, které se řadí mezi tzv. raw pochoutky, což znamená zpracované zasyrova či do 42 °C.
½ hrnku vlašských ořechů
½ hrnku sušených nesířených meruněk
½ hrnku slunečnicových semínek
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce kakaa
1 lžička perníkového koření
špetka soli
strouhaný kokos na zahuštění a obalení
Ořechy, meruňky i slunečnicová semínka přes noc namočíme.
Druhý den scedíme, necháme oschnout a nameleme na masovém strojku a smícháme s ostatními ingrediencemi. Hmota by měla být tuhá tak, aby z ní šly dobře tvarovat kuličky. Případně zahušťujeme strouhaným kokosem. Hotové kuličky v kokosu i obalíme.
Ohodnoťte tento recept:
57 hlasů