Pomazánky

Pečená kachní játra s cibulkou a dýňovým semínkem

Chuťově výrazná pomazánka z kachních jater se skvěle hodí k chlebu „sladkého typu“, jako je špaldovo-žitný s ořechy, rozinkami a brusinkami.

200 g kachních jater
100 g kachního sádla
50 g jarní cibulky
50 g pražených dýňových semínek
2 cl koňaku
2 cl portského vína
1 snítka tymiánu
2 stroužky česneku
směs perníkového koření
mletý pepř
sůl

Na půl dávce kachního sádla opečeme nakrájenou cibulku s nasekaným česnekem, na závěr přidáme dýňová semínka.

Na druhé polovině sádla opečeme očištěná a nakrájená játra, ochutíme tymiánem a perníkovým kořením, zastříkneme koňakem, portským vínem a podusíme. Ochutíme pepřem a solí. Necháme zchladnout, rozmixujeme a smícháme s cibulovým základem.

Další recepty Celý díl