Moučníky a cukroví

Hroznové víno s vinnou pěnou

Výborný dezert nejen v podzimní sezóně hroznového vína. Množství žloutků se nebojte jsou úžasným donátorem železa a vitaminu E. Zbylé bílky můžete zpracovat na olivovém oleji jako volské oko, osolit, opepřit a posypat pažitkou. Ke chlebu s máslem a rajčeti takto upravené bílky chutnají výtečně.

4 porce

600 g modrých hroznů
2 citróny
8 žloutků
100 g cukru krystal
160 ml Martinni Bianco Extra Dry
meduňka nebo máta na ozdobení

1. hrozny omyjeme a necháme okapat, podélně je rozpůlíme, odstraníme zrníčka a rozdělíme je do misek

2. z vajec oddělíme žloutky od bílků. Citrony dobře omyjeme, budeme používat jejich šťávu i kůru

3. žloutky, cukr, dezertní víno, citrónovou kůru z jednoho citronu a šťávu ze dvou citronů promícháme v nádobě, nejlépe v nerezové míse, kterou vložíme do vodní lázně (hrnec s horkou vodou; voda se však nesmí vařit!). Tuto směs šleháme nad vodní lázní tak dlouho, až je hmota hustá a nadýchaná, cca 5 minut

4. pěnou přeléváme hrozny, zdobíme mátou nebo meduňkou

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl