Hroznové víno s vinnou pěnou


Výborný dezert nejen v podzimní sezóně hroznového vína. Množství žloutků se nebojte jsou úžasným donátorem železa a vitaminu E. Zbylé bílky můžete zpracovat na olivovém oleji jako volské oko , osolit, opepřit a posypat pažitkou. Ke chlebu s máslem a rajčeti takto upravené bílky chutnají výtečně.
4 porce
600 g modrých hroznů
2 citróny
8 žloutků
100 g cukru krystal
160 ml Martinni Bianco Extra Dry
meduňka nebo máta na ozdobení
1. hrozny omyjeme a necháme okapat, podélně je rozpůlíme, odstraníme zrníčka a rozdělíme je do misek
2. z vajec oddělíme žloutky od bílků. Citrony dobře omyjeme, budeme používat jejich šťávu i kůru
3. žloutky, cukr, dezertní víno, citrónovou kůru z jednoho citronu a šťávu ze dvou citronů promícháme v nádobě, nejlépe v nerezové míse, kterou vložíme do vodní lázně (hrnec s horkou vodou; voda se však nesmí vařit!). Tuto směs šleháme nad vodní lázní tak dlouho, až je hmota hustá a nadýchaná, cca 5 minut
4. pěnou přeléváme hrozny, zdobíme mátou nebo meduňkou
Ohodnoťte tento recept: