Maso

Panenka s grilovanou plněnou cuketou

Marinovaná panenka s plněnou cuketou se skvěle doplňují a jsou naším zářijovým a podzimním kulinářským tipem.

4 porce

1 kg vepřové panenky
100 g plnotučného jogurtu
20 ml olivového oleje
citronová kůra
citronová šťáva
1 chilli paprička
1 svazek máty
mletý zázvor
mletý pepř
sůl

Jogurt smícháme s olivovým olejem, citronovou kůrou a šťávou, na drobné kostičky nakrájenou chilli papričkou, sekanou mátou, zázvorem, pepřem a solí. Do marinády vložíme panenku, necháme odležet a poté grilujeme nejprve zprudka, poté pozvolně dorůžova.

Grilovaná cuketa

1 kg velké cukety
1 starší rohlík
1 malý lilek
1 malá cibule
3 stroužky česneku
1 červená paprika
rajčatová semínka
tymián
100 g balkánského sýra
mletý pepř
sůl
olivový olej

Rohlík nakrájíme na drobné kostičky a opečeme na sucho v pánvi. Vyjmeme.

Lilek a papriku nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek nadrobno.

V hlubší pánvi na olivovém oleji opečeme zeleninu, přidáme tymián, semínka z rajčat, která nám zbyla z rajčatové salsy, kostičky rohlíku, nadrobíme balkánský sýr, osolíme, opepříme, zamícháme a vložíme do podélně rozkrojené, předpečené cukety.

Ohodnoťte tento recept: 

10 hlasů

Další recepty Celý díl