Saláty

Rakouský míchaný salát

Tento salát se podává jako příloha k masu, skládá se ze salátu bramborového, zelného, listového salátu, rajčátka, okurky.

Bramborový salát

600 g vařených salátových brambor
sůl
červená cibule
mletý pepř
olej

Dresink

studený hovězí vývar nebo voda
bílý vinný ocet
cukr
sůl

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, osolíme, přidáme na drobné kostičky nakrájenou cibuli, mletý pepř a olej. Přimícháme dresink, který připravíme smícháním všech uvedených ingrediencí, má mít sladkokyselou chuť.

Zelný salát

bílé hlávkové zelí
kmín
sůl
olej
hovězí vývar nebo voda
bílý nebo červený vinný ocet

Zelí nakrájíme na tenké nudličky, smícháme s kmínem, solí, olejem, přidáme trochu hovězího vývaru a octa. Rukou dobře promačkáme a necháme půl hodiny až hodinu odležet.

Salát servírujeme jako přílohu k masu – na talíř klademe bramborový a zelný salát, doplníme hlávkovým salátem a rajčátkem, vše zlehka zakápneme octem, olejem, zlehka opepříme.

Ohodnoťte tento recept: 

53 hlasů

Další recepty Celý díl