Polévky
Gaspacho s malinovým pyré


Sladká, žlutá a dobře vyzrálá rajčátka jsou základem studené zeleninové polévky, ideální do letních horkých dnů.
vyzrálá žlutá rajčata
česnek
jarní cibulka
okurka
bílá bageta
olivový olej
sůl
vinný ocet
Rajčátka nakrájíme na osminky, česnek oloupeme a pokrájíme, stejně tak cibulku a okurku, vložíme do mísy, přidáme olivový olej, osolíme, zakápneme vinným octem, zlehka zamícháme a necháme pár minut odstát.
Poté rajčata rozmixujeme, začínáme nižší rychlostí postupně zvyšujeme.
Podáváme s malinovým pyré, doplníme ovčím jogurtem.
Malinové pyré
maliny
červená bazalka
bílý vinný ocet
olivový olej
V míse rozmačkáme maliny s natrhanými lístky bazalky a ochutíme octem a olejem.
Ohodnoťte tento recept:
5 hlasů