Zeleninová jídla
Provensálská rajčata


Tradiční provensálský recept, který přichází v pravý čas, v době, kdy rajčata dozrávají na slunci a mají úžasnou chuť.
větší vyzrálá rajčata
plocholistá petrželka
česnek
mletý pepř
sůl
strouhanka
olivový olej
Malým nožíkem vykrojíme ze strany stopky vnitřní semennou část rajčat.
Takto připravená rajčata vkládáme vydlabanou částí dolů do pánve, necháme dusit.
Petrželku a česnek nasekáme a promícháme.
Až se podusí a změknou, obrátíme je, osolíme a opepříme, zasypeme petrželkou s česnekem, strouhankou, zakápneme olivovým olejem a podáváme.
Provensálská rajčata se jedí teplá i studená, jako příloha k masu, rybám nebo samotné s bagetou.
Ohodnoťte tento recept:
42 hlasů