Ryby a mořské plody

Treska se zeleninou a aioli

Chutná ryba, pestrý výběr zeleninky a všechny jejich chutě podpořené domácí ochucenou provensálskou majonézou aioli.

4 porce

800 g filetu tresky
sůl
tymián
bobkový list
rozmarýn
voda

Aioli

4 žloutky
1 stroužek česneku
2 lžičky dijonské hořčice
střik vinného octa
cca 500 ml panenského olivového oleje

Zelenina

brambory
mrkev
hráškové a fazolové lusky
květák
cuketa
sůl

Tresku nasolíme a necháme 30−60 minut odležet. Sůl vytáhne z tresky vodu, poté ji opláchneme, nakrájíme na porce a vaříme v bylinkové várce 4 minuty a vyjmeme.

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vložíme do hmoždíře, přidáme dijonskou hořčici, kapku vinného octa, nakrájený stroužek česneku, drtíme a postupně přiléváme olivový olej, tloučkem mícháme až do zhoustnutí.

Zeleninu nakrájíme a podle tvrdosti ji postupně vaříme v osolené vodě.

Zelenou zeleninu po uvaření prudce zchladíme, aby si uchovala krásnou barvu.

Podáváme porci ryby, obložíme zeleninou a doplníme aioli. Vše zakápneme olivovým olejem.

Ohodnoťte tento recept: 

12 hlasů

Další recepty Celý díl