Treska se zeleninou a aioli


Chutná ryba, pestrý výběr zeleninky a všechny jejich chutě podpořené domácí ochucenou provensálskou majonézou aioli.
4 porce
800 g filetu tresky
sůl
tymián
bobkový list
rozmarýn
voda
Aioli
4 žloutky
1 stroužek česneku
2 lžičky dijonské hořčice
střik vinného octa
cca 500 ml panenského olivového oleje
Zelenina
brambory
mrkev
hráškové a fazolové lusky
květák
cuketa
sůl
Tresku nasolíme a necháme 30−60 minut odležet. Sůl vytáhne z tresky vodu, poté ji opláchneme, nakrájíme na porce a vaříme v bylinkové várce 4 minuty a vyjmeme.
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vložíme do hmoždíře, přidáme dijonskou hořčici, kapku vinného octa, nakrájený stroužek česneku, drtíme a postupně přiléváme olivový olej, tloučkem mícháme až do zhoustnutí.
Zeleninu nakrájíme a podle tvrdosti ji postupně vaříme v osolené vodě.
Zelenou zeleninu po uvaření prudce zchladíme, aby si uchovala krásnou barvu.
Podáváme porci ryby, obložíme zeleninou a doplníme aioli. Vše zakápneme olivovým olejem.
Ohodnoťte tento recept: