Sýry

Smažený domácí sýr s dýňovou marmeládou

Používaný sýr na přípravu tohoto pokrmu by se měl vyznačovat jemnou chutí a konzistencí podobnou sýru balkánskému.

Dýňová marmeláda

100 g krupicového cukru
trochu vody
cca 100 ml jemného vinného bílého octa
250 g dýně

Dýni zbavíme slupky (u druhu Hokaido není třeba slupku odstranit).

Do kastrůlku nasypeme cukr, rozpustíme na světlý karamel, zalijeme trochou vody a zastříkneme vinný octem, vložíme nakrájenou dýni a vaříme doměkka. Poté rozšťoucháme a vychladíme.

Smažený sýr

čerstvý polotvrdý sýr
mletý pepř
sůl
olivový olej

Sýr opepříme a osolíme, opečeme na olivovém oleji ze všech stran a servírujeme doplněné marmeládou, lístky rukoly a máty.

Další recepty Celý díl