Sýry
Smažený domácí sýr s dýňovou marmeládou


Používaný sýr na přípravu tohoto pokrmu by se měl vyznačovat jemnou chutí a konzistencí podobnou sýru balkánskému.
Dýňová marmeláda
100 g krupicového cukru
trochu vody
cca 100 ml jemného vinného bílého octa
250 g dýně
Dýni zbavíme slupky (u druhu Hokaido není třeba slupku odstranit).
Do kastrůlku nasypeme cukr, rozpustíme na světlý karamel, zalijeme trochou vody a zastříkneme vinný octem, vložíme nakrájenou dýni a vaříme doměkka. Poté rozšťoucháme a vychladíme.
Smažený sýr
čerstvý polotvrdý sýr
mletý pepř
sůl
olivový olej
Sýr opepříme a osolíme, opečeme na olivovém oleji ze všech stran a servírujeme doplněné marmeládou, lístky rukoly a máty.
Ohodnoťte tento recept:
15 hlasů