Caldeirada


Osvěžující a posilující rybí polévka patří k místním tradičním pokrmům. Svěžest ji dodává zelenina a výrazná bylinka koriandr, sílu zas rybí vývar a filet z pražmy.
1 cibule
4 stroužky česneku
10 cm světlé části pórku
olivový olej
1 červenu paprika
2 rajčata
rybí vývar
filety pražmy
mořská sůl
tymián
½ mrkve
½ cukety
čerstvý koriandr
Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nasekáme nadrobno, pórek nakrájíme na tenká kolečka. Vše osmahneme v hrnci na olivovém oleji, přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku a rajčata. Opečeme a zalijeme rybím vývarem a vaříme ½ hodiny, potom rozmixujeme do krémové konzistence.
Mrkev a cuketu nakrájíme na drobné kostičky, vložíme do polévky a pouze prohřejeme, dochutíme solí a čerstvě nasekaným koriandrem.
Filety pražmy nakrájíme na menší proužky, 1 filet na čtvrtiny, trochu osolíme, posypeme lístky tymiánu, zakápneme olivovým olejem.
Takto připravenou rybu opečeme na rozpálené pánvi nejprve stranou bez kůže, zprudka a krátce, pak otočíme a dopečeme.
Na talíř servírujeme porci ryby, zalijeme polévkou, ozdobíme koriandrem.
Ohodnoťte tento recept: