Maso

Vařené domácí uzené ve várce z jablečného moštu a zelné ragú s bílým chřestem

Odvážná kombinace, na první pohled vypadající trochu divočeji, překvapí svou finální chuťovou harmonií.

4 porce

500 g uzeného masa
700 ml jablečného moštu
snítka tymiánu
4 kuličky jalovce

Maso nakrájíme na plátky, které vložíme do várky z jablečného moštu, tymiánu a jalovce. Vaříme doměkka. Takto připravené maso podáváme se zelným ragú.

Zelné ragú

1 menší hlávka mladého bílého zelí
100 g másla
1 jarní cibulka
250 g bílého chřestu
drcený kmín
0,3 l bílého vína
hrst sekané petrželky
100 g sýra smodrou plísní
sůl

Zelí nakrájíme na nudličky, cibuli na kolečka, chřest oloupeme a nakrájíme na špalíčky.

Na másle opečeme zelí s cibulkou, podlijeme bílým vínem, osolíme, přidáme drcený kmín, kousky chřestu a petrželku. Dusíme na skus chřestu, na závěr rozdrobíme sýr s modrou plísní, necháme rozpustit, případně dosolíme a podáváme k masu.

Ohodnoťte tento recept: 

7 hlasů

Další recepty Celý díl