Vařené domácí uzené ve várce z jablečného moštu a zelné ragú s bílým chřestem


Odvážná kombinace, na první pohled vypadající trochu divočeji, překvapí svou finální chuťovou harmonií.
4 porce
500 g uzeného masa
700 ml jablečného moštu
snítka tymiánu
4 kuličky jalovce
Maso nakrájíme na plátky, které vložíme do várky z jablečného moštu, tymiánu a jalovce. Vaříme doměkka. Takto připravené maso podáváme se zelným ragú.
Zelné ragú
1 menší hlávka mladého bílého zelí
100 g másla
1 jarní cibulka
250 g bílého chřestu
drcený kmín
0,3 l bílého vína
hrst sekané petrželky
100 g sýra smodrou plísní
sůl
Zelí nakrájíme na nudličky, cibuli na kolečka, chřest oloupeme a nakrájíme na špalíčky.
Na másle opečeme zelí s cibulkou, podlijeme bílým vínem, osolíme, přidáme drcený kmín, kousky chřestu a petrželku. Dusíme na skus chřestu, na závěr rozdrobíme sýr s modrou plísní, necháme rozpustit, případně dosolíme a podáváme k masu.
Ohodnoťte tento recept: