Kapr smažený v kořeněné strouhance s estragonovou majonézou


Dozlatova smaženým kapřím hranolkách sluší nejen estragonem ochucená majonéza, ale i pikantní a navinulý salát ze salátových okurek, jablíček, červené cibulky a čerstvě strouhaného křenu.
4 porce
2 kapří filety
4 vejce
libeček
směs koření na ryby
hladká mouka
strouhanka
slunečnicový olej na smažení
Filety kapra nakrájíme na proužky asi 1 cm široké. Do vajec vmícháme nasekaný libeček a směs koření na ryby Avokádo.
Rybí kousky obalujeme nejprve vhladké mouce, poté vochucených vejcích a nakonec ve strouhance. Smažíme vhojné vrstvě oleje z obou stran dozlatova.
Estragonová majonéza
250 g majonézy
1 citron
2 snítky estragonu
sůl
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, nadrobno nasekaným estragonem a troškou soli.
Jablkovo-okurkový salát
1 salátová okurka
1 malá červená cibule
2 větší jablka
čerstvý křen
vinný červený ocet
slunečnicový olej
pažitka
mletý pepř
sůl
Okurku rozkrojíme podélně na čtvrtiny a vykrojíme z ní střed se semínky. Cibuli nakrájíme nadrobno, jablka na kostičky a vše zastříkneme vinným octem a necháme odležet asi půl hodiny.
Poté přidáme trochu oleje, nasekanou pažitku, mletý pepř a sůl. Dobře promícháme a podáváme ke smaženému kaprovi.
Ohodnoťte tento recept: