Moučníky a cukroví

Jahodové muffiny s jahodovým krémem

Jahody těsto zvláční a velmi dobře ochutí. Muffinky chutnají i bez krému skvěle. Chceme-li slavnostnější verzi moučníku, muffiny prokrojíme, potřeme jahodovým krémem, přiklopíme a s chutí sníme :-)

85 g másla
2 vejce
200 ml mléka
140 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
250 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
1 lžička jedlé sody
150 g čerstvých jahod
máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání pečicí formy

V míse rozmícháme rozpuštěné máslo s vejci, mlékem a oběma cukry.

Ve druhé míse promícháme očištěné a nakrájené jahody s moukou, kypřicím práškem a jedlou sodou. Poté smícháme s tekutou hmotou a vlijeme do formy na muffiny, kterou jsme si předem vymazali máslem a vysypali moukou.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 25 minut dozlatova, špejlí vyzkoušíme propečenost a případně ještě dopečeme.

Vychladlé muffinky rozkrojíme a plníme jahodovým krémem.

jahodový krém

200 g jahod
250 g měkkého tvarohu
1 vanilkový cukr
2 snítky meduňky

Jahody nakrájíme a rozmačkáme je s tvarohem, osladíme cukrem a ochutíme nadrobno nasekanou meduňkou.

Ohodnoťte tento recept: 

36 hlasů

Další recepty Celý díl