Jahodové muffiny s jahodovým krémem


Jahody těsto zvláční a velmi dobře ochutí. Muffinky chutnají i bez krému skvěle. Chceme-li slavnostnější verzi moučníku, muffiny prokrojíme, potřeme jahodovým krémem, přiklopíme a s chutí sníme :-)
85 g másla
2 vejce
200 ml mléka
140 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
250 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
1 lžička jedlé sody
150 g čerstvých jahod
máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání pečicí formy
V míse rozmícháme rozpuštěné máslo s vejci, mlékem a oběma cukry.
Ve druhé míse promícháme očištěné a nakrájené jahody s moukou, kypřicím práškem a jedlou sodou. Poté smícháme s tekutou hmotou a vlijeme do formy na muffiny, kterou jsme si předem vymazali máslem a vysypali moukou.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 25 minut dozlatova, špejlí vyzkoušíme propečenost a případně ještě dopečeme.
Vychladlé muffinky rozkrojíme a plníme jahodovým krémem.
jahodový krém
200 g jahod
250 g měkkého tvarohu
1 vanilkový cukr
2 snítky meduňky
Jahody nakrájíme a rozmačkáme je s tvarohem, osladíme cukrem a ochutíme nadrobno nasekanou meduňkou.
Ohodnoťte tento recept: