Grilovaná kuřecí stehýnka s listovým salátem


Pokud jste tak ještě neučinili, první letní den a Kluci v akci vás vyzývají ke grilovací sezóně!
4 porce
500 g vykostěných kuřecích stehen
250 g bílého jogurtu
slunečnicový olej
nať jarní cibulky
rozmarýn
tymián
petrželka
směs koření na grilované kuře
4 jarní cibulky
V míse smícháme jogurt s trochou oleje, nadrobno nakrájenou natí jarní cibulky, nasekaným rozmarýnem, tymiánem a petrželkou. Ochutíme kořením na grilované kuře. Do marinády vložíme kuřecí maso a necháme alespoň 2 hodiny proležet.
Jarní cibulky nakrájíme na větší, asi 5cm kusy, a střídavě je s kousky marinovaného masa napichujeme na špíz. Opékáme na grilu z každé strany cca 3−5 minut. Podáváme s dobrým pečivem a zeleninovým salátem.
salátek
směs listových salátů
svazek ředkviček
trochu vody
slunečnicový olej
ocet
moučkový cukr
sůl
Omyté listové saláty natrháme, ředkvičky nastrouháme a promícháme s dresinkem, který si připravíme vymícháním vody s olejem, octem, cukrem a solí.
Ohodnoťte tento recept: