Ryby a mořské plody

Filátka pstruha v kmínovém těstíčku se zeleninovým ragú

Na másle dozlatova osmažená ryba s přílohou v podání sezónní teplé zeleniny je dobrým tipem na jednoduchý, rychlý a chutný letní oběd.

4 porce

8 filátek ze pstruha
4 vejce
asi 150 g hladké mouky
100 ml mléka
sůl
drcený kmín
svazek pažitky
máslo a olej na opečení

Filátka ze pstruha osolíme a poprášíme hladkou moukou.

Z vajec, mouky, mléka, soli, drceného kmínu a pažitky vymícháme hustší těstíčko, v němž obalujeme porce ryby, které ihned smažíme dozlatova z obou stran v rozehřátém másle s trochou oleje. Necháme okapat na savém papíru a podáváme se zeleninovým ragú.

zeleninové ragú

3 jarní cibulky
4 stroužky česneku
čerstvé oregano, pažitka
2 kedlubny
1 svazek ředkviček
100 g másla
1 lžíce mouky
100 ml zeleninového vývaru nebo vody
mletý pepř
sůl

Cibuli nakrájíme na klínky, česnek na plátky a ředkvičky s kedlubnou na kostičky, oregano nadrhneme a pažitku nasekáme.

Na rozpuštěném másle opečeme cibuli s česnekem, přidáme ředkvičky s kedlubnou a bylinky, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem nebo vodou a 10−15 minut podusíme, dochutíme pepřem a solí.

Ohodnoťte tento recept: 

8 hlasů

Další recepty Celý díl