Filátka pstruha v kmínovém těstíčku se zeleninovým ragú


Na másle dozlatova osmažená ryba s přílohou v podání sezónní teplé zeleniny je dobrým tipem na jednoduchý, rychlý a chutný letní oběd.
4 porce
8 filátek ze pstruha
4 vejce
asi 150 g hladké mouky
100 ml mléka
sůl
drcený kmín
svazek pažitky
máslo a olej na opečení
Filátka ze pstruha osolíme a poprášíme hladkou moukou.
Z vajec, mouky, mléka, soli, drceného kmínu a pažitky vymícháme hustší těstíčko, v němž obalujeme porce ryby, které ihned smažíme dozlatova z obou stran v rozehřátém másle s trochou oleje. Necháme okapat na savém papíru a podáváme se zeleninovým ragú.
zeleninové ragú
3 jarní cibulky
4 stroužky česneku
čerstvé oregano, pažitka
2 kedlubny
1 svazek ředkviček
100 g másla
1 lžíce mouky
100 ml zeleninového vývaru nebo vody
mletý pepř
sůl
Cibuli nakrájíme na klínky, česnek na plátky a ředkvičky s kedlubnou na kostičky, oregano nadrhneme a pažitku nasekáme.
Na rozpuštěném másle opečeme cibuli s česnekem, přidáme ředkvičky s kedlubnou a bylinky, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem nebo vodou a 10−15 minut podusíme, dochutíme pepřem a solí.
Ohodnoťte tento recept: